De ATB Ponyveldtoertocht Heeten.
De ATB Ponyveldtoertocht Heeten is een jaarlijks terugkerend evenement, welke gehouden wordt tijdens het eerste weekend van de ponyweek. Wij zijn geen vereniging, geen stichting of andere mogelijke rechtsvorm, maar een commissie die onder auspiciŽn van de Stichting Helami Heeten als zodanig opereert. 

Historie
De eerste acht edities van de toertocht hebben wij georganiseerd onder auspiciŽn van de Oranjevereniging Heeten tijdens zomer kermis. Het organiseren van een georganiseerde toertocht gedurende het broedseizoen werd door grondeigenaren als (ver)storend ervaren. Met dit gegeven ging de organisatie aan de slag en vond bij het bestuur van de ponyweek een warm onthaal voor de 9de editie. Met steeds weer een nieuw deelnemersrecord in de achtereenvolgende jaren kunnen we spreken van een succesformule.

NTFU
Vaak wordt ons de vraag gesteld, waarom onze toertocht niet op de NTFU kalender voorkomt. Het antwoord hierop staat in de vorige alinea, we zijn geen vereniging of stichting die als rechtsvorm opereert. De kosten van het lidmaatschap zijn voor ons te hoog vanwege ons jaarlijks karakter van een toertocht.

Mountainbike Netwerk Salland
Salland biedt ongekende mogelijkheden om te mountainbiken. De Sallandse Heuvelrug is met de vele routes een goed voorbeeld. Heeten ligt aan de voet van Mountainbike Netwerk Salland. Maar liefst 4 single tracks routes zijn aangelegd door prachtige bossen en unieke landschappen. De organisatie van de ATB Toertocht heeft de intentie om jaarlijks unieke routes samen te stellen, waarbij wij steeds onderdelen van dit mountainbikenetwerk als basis meenemen. Daarnaast benaderen wij particulieren en landgoedeigenaren om het verrassende effect jaarlijks zo groot mogelijk te krijgen. Het geeft ons steeds een enorme kick wanneer ook doorgewinterde mountainbikers ons complimenteren met de schitterende routes en een Sallandse opmerking: "Hier bink nog nooit Í wes". 

De organisatie
De organisatie bestaat uit een enthousiaste club van 11 personen. Door te luisteren naar feedback van de deelnemers, zelf veelvuldig deel te nemen aan naburige ATB Toertochten en steeds vernieuwend te zijn, is er in de loop van de jaren een evenement ontstaan, die klinkt als een klok. 

Afstanden
Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden, veelal 35 km en 60 km. De variatie hierin is groot, elk jaar een unieke route t.o.v. voorgaande jaren. De routes gaan over zandwegen, kronkelende paden, single track routes, bospaden etc. Steeds weer met prachtige (ver)gezichten over het Sallandse landschap.
Deelname is voor eigen risico.

Afterparty
Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een koffie/thee-bon. Tevens wordt er een consumptiemunt verstrekt om  bij terugkomst na te genieten van een heerlijke consumptie, de kaas/worstjes, de muziek maar bovenal de gezelligheid die voor onze toertocht zo kenmerkend is.

Foto's
Tijdens de gehele ponyweek worden amateur fotografen ingezet om alle evenementen te voorzien van prachtige foto's. Uiteraard worden er tijdens de ATBponyveldtoertocht ook unieke actiefoto's gemaakt. Op de ATB ponyveldtoertocht Heeten zijn de "huisregels ponyweek Heeten" van toepassing zoals vermeld op www.ponyweek.nl Klik hier voor een selectie van de foto's, die gemaakt zijn tijdens de editie 2017.


ATBponyveldtoertocht Heeten editie 2019
Inmiddels zijn we met de voorbereidingen van de 13e editie in volle gang. Op zondagochtend 22 september 2018 mag onze toertocht niet in uw agenda ontbreken. Het belooft weer een schitterende toertocht te worden door een bosrijke Sallandse omgeving. Graag tot dan!

Plaatselijk Belang
Plaatselijk Belang heeft een mooie site gemaakt over Heeten , de evenementen en het werk van PB. Gebruik hiervoor de button hiernaast en neem een kijkje.

We zijn ook op twitter te vinden: @ATBHeeten   Word vriend van de ATBTOERTOCHT Heeten en blijf continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Stuur ons even een vriendschapsverzoek via facebook.