Actueel
Onderhoudswerkzaamheden zaterdag 23 november 2019
Op zaterdagochtend 23 november worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op de paarse route. De werkzaamheden worden uitgevoerd op de single track route evenwijdig aan de Beerninksweg in Averlo. De bodem van single track route ter plaatse bevat veel boomwortels, kuilen, zachte ondergrond etc. Binnenkort wordt zand aangevoerd en zal gestort worden op enkele centrale plekken. Dit zand moet vervolgens met kruiwagens naar de gewenste plek worden gebracht. Dit is een hele klus, maar vele handen maken het werk licht. Vandaar dat we nog uitbreiding zoeken aan de reeds bestaande groep van 32 vrijwilligers. Voor deze dag hebben zich al een groot aantal vrijwilligers aangemeld. Wil je ook iets betekenen voor het onderhoud aan de paarse route, meld je dan aan met behulp van het reactieformulier op deze site. Bij voorkeur woon je in Heeten of directe omgeving. Vermeld tevens je mobiele nummer, zodat wij je kunnen toevoegen aan de ATB onderhouds-appgroep. 

                       

Archief onderhoudswerkzaamheden
Vele duizenden mountainbikers maken jaarlijks gebruik van het mountainbike netwerk Salland. Een logische gevolg van intensief gebruik is, dat slijtage ontstaat en onderhoud nodig is. Eind 2016 is de commissie van de ATB Ponyveldtoertocht Heeten benaderd door Henk Borkent om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van de paarse route in de omgeving van Heeten. Gezamenlijk is er een plan opgesteld voor de paarse route, locatie Vlessendijk. In grote lijnen bestaat het onderhoud en de aanpassing uit 4 fases.
 
Fase 1: Ingang paarse route Vlessendijk. Onderhoud bestaande route + aanleg gewijzigde route,

Fase 2: Aanleg en uitbreiding route door de beukenlaan + aanleg 2 nieuwe bruggen.

Fase 3: Onderhoud bestaande route met toevoegen van vele m3 zand.

Fase 4: Aanleg van een nieuwe gewijzigde technische route + aanleg extra brug

In het weekend van 7 en 8 april wordt een internationale actie gehouden om aandacht te vestigen op het onderhoud van MTB-routes: 'Take-care-of-your-trails'. Ook in Salland worden op 7 april MTB-ers opgeroepen om een ochtend mee te helpen aan het onderhoud van de routes van MTB Netwerk Salland.
Henk Borkent, beheerder van de Paarse Route van het Netwerk Salland, zou graag die dag met vrijwilligers aan het werk gaan om delen van de route te verbeteren en de aanleg van een aantal nieuwe delen af te ronden. De werkzaamheden vinden plaats tussen Heeten en Okkenbroek. Een aantal vaste vrijwilligers stuurt de werkzaamheden aan.

De routes van MTB Netwerk Salland zijn sinds 2013 in gebruik. In totaal ligt er ruim 100 km aan routes door het Sallandse land, met veel mooie singletracks. "Via deze onderhoudsdag willen we MTB-ers bewust maken van het werk en de kosten, die het onderhoud en de verbetering van de routes met zich mee brengen", stelt Henk. Routesponsor WR Bikes trakteert de vrijwilligers op appeltaart; Sallandse Wegenbouw BV heeft voor aanvoer van zand gezorgd. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via 06-14541647.

Donateurs
Daarnaast is het nu ook mogelijk om voor 7,50 euro per jaar donateur te worden van het Mountainbike Netwerk Salland en hiermee het onderhoud van mountainbikeroutes te ondersteunen. Die taak is in handen van de Trail Makers, een groep enthousiaste vrijwilligers van het MTB-netwerk Salland. De vrijwilligers steken er regelmatig tijd in en hebben voor dit onderhoud uiteraard gereedschap en materiaal nodig, en dat kost geld. Het vignet is te koop bij de meeste fietsenwinkels in Deventer en omstreken en bij de webshop van Mountainbikenetwerk Deventer, www.mountainbikenetwerkdeventer.nl.